SAVARIA - Megyei Hatókörű Városi Múzeum

Káldy 100 - kiállításmegnyitó

Április 27. (szerda) 17.00
SZOMBATHELYI KÉPTÁR
Káldy 100
Kamarakiállítás-megnyitó

A 100 éves Káldy Lajost mozgalmas és színes élete egészén keresztül a rajz és a népművészet iránti elkötelezettség kísérte. A zöldek végtelen skálájával festi képeit. Mesterien használja a hideg-meleg színkontrasztok hatásait. Radnóti Kovács Árpádtól, mesterétől és példaképétől tanulta a friss, ropogós festői előadásmódot, míg Burány Nándortól a tiszta színekre való törekvést, a színörömöt.
Káldy Lajos így vall magáról: „A varázslatos szépségű magyar táj festője lettem”. Vízfestményein, melyeket a legszívesebben fest, megjelennek a csendéletek, a mezők, erdők, a falusi táj, a borospincék, valamint időnként a városi architektúrák. A kamarakiállítás ebből a gazdag életműből válogat.

Káldy 100 meghívó

Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

Elengedhetetlen
Statisztikai és marketing
Kiválasztás engedélyezése Összes engedélyezése