SAVARIA - Megyei Hatókörű Városi Múzeum

TeTT - Symposion '69, '70

Schrammel-gyűjtemény 2022. október 15. - 2024. szeptember 1.
TeTT - Symposion '69, '70

Műtárgy kerámiából


Schrammel Imre keramikusművész 1969-ben hozta létre az első magyar kerámia szimpóziumot Siklóson, amely 1970-ben vált nemzetközivé. Ezen az első két szimpóziumon készült magyar munkákkal, fotókkal és dokumentumokkal emlékezünk meg a magyar iparművészetben jelentős változást hozó alkotótelepre. A kiállított műtárgyak, fotók és dokumentumok a pécsi Janus Pannonius Múzeum gyűjteményéből származnak.
A kiállítás a Savaria MHV Múzeum TeTT-sorozatának része, amelynek középpontjában az 1968–1975-ös évek hazai kultúrpolitikája, a „3T” (tiltott, tűrt, támogatott) időszaka áll.
A kiállítás létrehozását támogatta a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Program Ideiglenes Kollégiuma és a Janus Pannonius Múzeum.

Kiállításmegnyitó: 2022. október 15. 15.00, Schrammel-gyűjtemény

A kiállítás 2024. szeptember 1-ig tekinthető meg.

   

Meghívó plakát

Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

Elengedhetetlen
Statisztikai és marketing
Kiválasztás engedélyezése Összes engedélyezése