SAVARIA - Megyei Hatókörű Városi Múzeum

Textilgyűjtemény


A Szombathelyi Képtár őrzi Magyarország legnagyobb kortárs textilgyűjteményét, mely több mint 2000 darabos. A gyűjtemény két nagy egységből áll: az egyikben magyar művészek fal- és tértextil, illetve ipari textil alkotásai, míg a másikban – amely egyedülálló a világon – a nemzetközi miniatűrtextil, a nemzetközi zászló és a nemzetközi szalag kollekció található.
A magyar alkotók közül többek között Attalai Gábortól, Ardai Ildikótól, Balázs Iréntől, Bódy Iréntől, Droppa Judittól, Gecser Lujzától, Lovas Ilonától, Pászthy Magdától, Polgár Csabától, Szenes Zsuzsától, Szuppán Iréntől és Szilvitzki Margittól rendelkezünk művekkel. A hagyományos gobelin technikában alkotók közül pedig Dobrányi Ildikó, Hager Ritta, Hauser Bea, Hegyi Ibolya, Kecskés Ágnes, Kubinyi Anna, Málik Irén, Nagy Judit, a Nyerges Éva-Oláh Tamás házaspár, Pasqualetti Eleonóra, Polgár Rózsa, Péreli Zsuzsa, Széchenyi Lenke és Solti Gizella falikárpitjait tudhatjuk a magunkénak. A gyűjtemény kurátora Cebula Anna művészettörténész. Tovább az online adatbázisba »

Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

Elengedhetetlen
Statisztikai és marketing
Kiválasztás engedélyezése Összes engedélyezése